Lamskoteletten met dikke frieten, groene baby asperges, eekhoorntjesbrood en Honing Tijmmosterd jus


Lamskoteletten

Recept voor 4 personen

Ingredi├źnten:
– 1 lamsrack (12 koteletjes)
– 4 grote aardappels (vastkokend)
– 200 gram groene baby asperges
– 2 mooie eekhoorntjesbrood
– 3 eetlepels
– Wijndragers honing tijm mosterd
– 2,5 dl lamsjus
– Peper en zout
– Olijfolie
– Roomboter

Lamskoteletten met dikke frieten, groene baby asperges, eekhoorntjesbrood en honing/tijm mosterd jus

Bereiding
Snijd de aardappels aan dikke frieten en kook ze beetgaar. Laat ze afkoelen op een schone theedoek. Snijd de kontjes van de asperges en zet een pan op het vuur met een beetje water en zout. Zet een koekepan op het vuur en laat deze goed heet worden, doe een flinke scheut olijfolie en 50 gram roomboter in de pan en laat uitbruizen. Schroei vervolgens het lamsrack goed dicht en zet in een voorverwarmde oven van 120 graden C. Het vlees heeft ongeveer 15 minuten nodig.

Halveer de twee eekhoorntjesbroden en zet de jus op met de honing/tijm mosterd laat deze goed heet worden. Kook de asperges beetgaar en giet ze af voeg een klein beetje boter toe zodat ze gaan glimmen. Bak de frieten in een frituur mooi goud bruin. Bak het eekhoorntjesbrood kort goudbruin in een hete pan met een beetje roomboter. Snijd het lamsrack in 4 stukken met twee botjes en vier losse koteletjes.

Maak op het bord een stapeltje van de frieten en zet de lamskoteletten hier voor. Leg de asperges naast de lamskoteletten en aan de andere kant tussen het lam en de frietjes het eekhoorntjes brood. Schep de honing/tijm mosterd jus om het geheel heen.