Blauwschimmelkaas met gestoofde vijgen, brioche en Honingmosterd

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse (niet te rijpe) vijgen
  • 300 gram blauwe kaas
  • 1 potje De Wijndragers Honingmosterd
  • 3 dl rode wijn (Merlot)
  • 3 dl rode port
  • 200 gr suiker
  • 50 gram honing
  • 2 takjes tijm
  • 2 jeneverbessen
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 dikke plakken brioche brood
  • Kervel ter garnering

Bereiding

  • Maak de vijgen schoon en zet deze, samen met de wijn, suiker, honing, tijm, jeneverbessen en  pijpkaneel, in een steelpan op een laag vuur en breng langzaam aan de kook.
  • Laat de vijgen 10 minuten zachtjes doorkoken en laat vervolgens het geheel afkoelen in de pan. Schep de afgekoelde vijgen uit het vocht en zet apart in de koeling.
  • Kook het vocht in tot stroop.
  • Snijd de kaas in dikke plakken en steek met een kleine ronde steker 8 mooi rondjes uit.
  • Steek met een iets grotere steker 4 mooie gelijke rondes uit het brioche brood en bak deze in een beetje boter mooi goudbruin.
  • Halveer de vijgen en leg deze op een bord. Leg de blauwe kaas rondjes erbij en de gebakken brioche.
  • Schep een beetje van de stroop rondom en een lepel met Honingmosterd. Maak het geheel af met een beetje kervel.

Eet smakelijk!