Blauwschimmelkaas met gestoofde vijgen, brioche en Honingmosterd
Voor 4 personen
Ingrediënten
4 verse (niet te rijpe) vijgen
300 gram blauwe kaas
1 potje De Wijndragers Honingmosterd
3 dl rode wijn (Merlot)
3 dl rode port
200 gr suiker
50 gram honing
2 takjes tijm
2 jeneverbessen
1 pijpje kaneel
2 dikke plakken brioche brood
Kervel ter garnering
Bereiding
Maak de vijgen schoon en zet deze, samen met de wijn, suiker, honing, tijm, jeneverbessen en pijpkaneel, in een steelpan op een laag vuur en breng langzaam aan de kook.
Laat de vijgen 10 minuten zachtjes doorkoken en laat vervolgens het geheel afkoelen in de pan. Schep de afgekoelde vijgen uit het vocht en zet apart in de koeling.
Kook het vocht in tot stroop.
Snijd de kaas in dikke plakken en steek met een kleine ronde steker 8 mooi rondjes uit.
Steek met een iets grotere steker 4 mooie gelijke rondes uit het brioche brood en bak deze in een beetje boter mooi goudbruin.
Halveer de vijgen en leg deze op een bord. Leg de blauwe kaas rondjes erbij en de gebakken brioche.
Schep een beetje van de stroop rondom en een lepel met Honingmosterd. Maak het geheel af met een beetje kervel.