Ossenhaas reepjes met Duivelsmosterd, enoki, krieltjes, peultjes en jus met pepertjes
Voor 4 personen
Ingrediënten
600 gram ossenhaas
1 voedingsbodem enoki-take
12 krieltjes
100 gram peultjes
2,5 dl kalfs jus
1 Spaanse peper
Olijfolie
Roomboter
Peper en zout
1 potje De Wijndragers Duivelsmosterd
Bereiding
Was de krieltjes en zet ze op een vuur met water en een beetje zout.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden, doe een flinke scheut olijfolie en 50 gram roomboter in de pan en laat uitbruizen. Schroei vervolgens de runderhaas goed rondom dicht en zet in een voorverwarmde oven van 120 graden C. Het vlees heeft ongeveer 20 minuten nodig.
Maak de peultjes schoon en kook ze gaar met een beetje zout snijd de enoki van de voedingsbodem met een goed scherp mes in bundeltjes en smoor deze zachtjes in wat roomboter en water peper en zout.
Zet de kalfsjus op het vuur en laat heet worden. Voeg aan de jus een Spaanse peper aan stukjes toe en laat even meetrekken zeef de jus vervolgens.
Doe de Wijndragers duivels mosterd in een spuitzak met een klein spuitmondje 3 à 4 mm.
Snijd de ossenhaas in reepjes en zout ze nog even iets na.
Leg ze vervolgens op het bord recht boven elkaar met een tussenruimte van ongeveer 2 cm. Schik hiernaast de groentes en krieltjes om en om op het bord en spuit De Wijndragers Duivelsmosterd in een strakke streep tussen de groenten en het vlees. Schep de jus tussen het vlees. Garneer eventueel de groenten en aardappels met wat scheuten en cress.