Schuimige mosterdsoep met Hollandse garnaaltjes en Zwolse Mosterd

Voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 pot De Wijndragers Zwolse Mosterd Ć” 195g
  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • 150 gr katenspek
  • 1 middelgrote ui
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • Scheut olijfolie
  • Mespunt kerrie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Doe de garnalen in een bakje en marineer ze met een beetje olijfolie, peper en een theelepel Wijndragers Zwolse mosterd, dek af met plastic en zet in de koeling.
  • Snipper de ui fijn en snijd de spek in een fijne brunoise.
  • Zet een pan (inhoud minimaal 1 liter) op het vuur en doe er een scheut olijfolie in. als de olijfolie heet is voegt u de spek en ui toe, zweet het geheel goed aan, doe nu de kerrie erbij en laat gedurende een halve minuut mee zweten met de spek en ui.
  • Voeg vervolgens de Zwolse Mosterd toe en ontzuur de mosterd gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur.
  • Blus het geheel af met bouillon en laat ongeveer 1 uur trekken.
  • Zeef nu de soep uit door een fijne zeef in een andere pan (inhoud minimaal 2 liter). Bewaar de ui, spek en mosterdzaden (deze voegt u later weer toe).
  • Meng de gladde mosterdsoep met de room en de melk en breng langzaam aan de kook, als de soep bijna kookt goed opschuimen met een staafmixer. Voeg nu het ui, spek mosterdzaad mengsel weer toe en roer de soep nog een keer goed door met een lepel, eventueel na smaak nog iets zout en peper toevoegen.
  • Verdeel vervolgens de garnaaltjes over de borden en schep de schuimige soep eroverheen. Garneer met een takje groen.