Salade rode biet met geitenkaas, gebakken appel, gebakken spek, gebrande ui en Mosterd Honing Tijmdressing

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote rode bieten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 groene appel
  • 12 zilveruitjes
  • De Wijndragers Mosterd Honing Tijmdressing
  • ½ Fles bietensap
  • 8 plakken ontbijtspek
  • Bieslook
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Honing

Bereiding

  • Maak de bieten schoon en snij de bietjes in blokjes van 2 centimeter en kook in de bietensap beetgaar. Schep de bieten blokjes uit de sap en kook het sap in tot stroopdikte.
  • Schil de appel en snij in kleine blokjes. Bak de appel kort in goud bruine roomboter en een beetje honing.
  • Halveer de zilveruitjes en brand ze op de platte kant in een hete koekenpan (zonder vet!).
  • Bak de ontbijtspek in de oven goudbruin en krokant. Laat ze afkoelen op een droge doek.

Leg op een bord een paar blokjes biet en verdeel de geitenkaas over 4 borden tussen de bietenblokjes. Schep wat appel rondom de bieten en geitenkaas en leg de uitjes er tussendoor. Breek de spekplakken in tweeën en verdeel over vier borden. Leg ter garnering nog wat bieslooksprietjes bovenop en druppel de bietenstroop over en tussen het gerecht. Eventueel nog wat zout en peper naar wens toevoegen en als laatste en flinke lepel De Wijndragers Mosterd Honing Tijmdressing om het gerecht af te maken.

Eet smakelijk!