Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een ¼ deciliter van het water. Roer het mengsel glad.
Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij.
Meng het pizzadeeg met de hand tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat.
Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond.
Rol het pizzadeeg met één hand zodat er een korte rol ontstaat.
Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
Laat het pizzadeeg nu 2 uur rusten in de koeling.
Snijd ondertussen de olijven door de helft, de ui in halve ringen, was de rucola en breek de tonijn in kleine brokken.
Rol het deeg rond uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm en er een ronde dunne plak deeg ontstaat van ongeveer 20 cm Æ.
Smeer het deeg in met de tomatensaus, ongeveer 1 cm van de rand niet besmeren.
Verdeel de olijven, uien en tonijn gelijkmatig over de saus.
Bak nu de pizza gedurende 10 tot 12 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°
Haal de pizza uit de oven en besprenkel deze met olijfolie, smeer ook de korst van de pizza in met olijfolieolie.
Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza en schenk willekeurig kleine dotjes van de White Garlic Sauce op de pizza.
Garneer met een paar blaadjes rucola en basilicum blad.